Γλυκιά πίτσα με Nutella

Γλυκιά πίτσα με Nutella

Υλικά

  • 1 μπάλα ζύμης πίτσας (του εμπορίου)
  • 1/2 φλιτζάνι Nutella με αμύγδαλα (ή την κλασσική)
  • 6 μπισκότα Amaretti, θρυμματισμένα
  • ελαφριά ζαχαρούχα κρέμα σαντιγί βανίλια, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250° C, βάζοντας ένα 25-30 εκατοστών τηγάνι από χυτοσίδηρο στο φούρνο ταυτόχρονα.

Ανοίγουμε προς τα έξω την μπάλα ζύμης πίτσας, έτσι ώστε να γίνει περίπου ένας 20 εκατοστών κύκλος. Θέλουμε μία πιο χοντρή ζύμη από την κλασσική.  Όταν απλώνουμε τη ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο την επιφάνεια κύλισης για να μην κολλάει η ζύμη.

Βγάζουμε το τηγάνι από χυτοσίδηρο από τον φούρνο, το γυρνάμε ανάποδα και τρίβουμε την εκτεθειμένη επιφάνεια με λάδι χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό χαρτί. Προσεκτικά και γρήγορα, απλώνουμε την ζύμη πίτσας πάνω από το τηγάνι. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 8 έως 12 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε την ψημένη ζύμη πίτσας σε ένα ξύλο κοπής και απλώνουμε με Nutella. Απλώνουμε στην κορυφή με θρυμματισμένα μπισκότα amaretti, και γαρνίρουμε με μπάλες σαντιγίς.

Πηγή: marymarycook.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο