Κέικ με μαύρη σοκολάτα

Κέικ με μαύρη σοκολάτα

Ένα κέικ σοκολάτας έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μας. Αυτό το κεκάκι είναι λίγο παραπάνω σκούρο αφού το frosting περιέχει μαύρη σοκολάτα. Μου αρέσει πολύ γιατί γεύεσαι αυθεντική σοκολάτα.

Κέικ με μαύρη σοκολάτα. Υγρό, σοκολατένιο και απολαυστικό!

Υλικά

Για κέικ:

  • βούτυρο για τα ταψιά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1-3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 φλιτζάνι αρωματικό καφέ φίλτρου
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Για frosting σοκολάτας

  • 340γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1-1/2 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 1 μπάρα βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο 20 εκατοστών ύψους, στρογγυλά ταψιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, τον καφέ, το λάδι και τη βανίλια.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά. Θα πρέπει να έχουμε μια λεπτή ζύμη.

Χύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα έτοιμα ταψιά. Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα κέικ από τα ταψιά και τα βάζουμε σε μία σχάρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν απλώσουμε το frosting.

Για να φτιάξουμε το frosting, βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Χύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη σοκολάτα. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.

Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για περισσότερο από 1 ώρα ή μέχρι να μπορεί να απλώνεται.

Απλώνουμε περίπου 1/4 έως 1/3 του frosting σε ένα στρώμα κέικ. Βάζουμε από πάνω το άλλο στρώμα κέικ και απλώνουμε frosting στην κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο