Αρχοντική σοκολάτα!

Αρχοντική σοκολάτα!

Υλικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κούπες σοκολατούχο γάλα (880 γρ)
  • 4 κούπες τρίμματα από ψωμί του τοστ χωρίς κόρα(14 φέτες περίπου)
  • 50 γρ. ζάχαρη (1/4 κούπας)
  • 50 γρ.  ζάχαρη για την μαρέγκα
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ότι μας αρέσει)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε τα τρίμματα του ψωμιού μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη (50 γρ). Προσθέτουμε το σοκολατούχο γάλα, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος (23χ33) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Κτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ, μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφικτή μαρέγκα. Πάνω από την μαρμελάδα απλώνουμε την μαρέγκα σχηματίζοντας ανώμαλη επιφάνεια με την πλάτη ενός κουταλιού.

Βάζουμε ξανά το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο(180 βαθμούς) και ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει τραγανή η μαρέγκα με χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο