Μπουγάτσα Χανιώτικη

Μπουγάτσα Χανιώτικη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1000 ραμμάρια μυζήθρα γλυκιά
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ξινή
  • 500ml γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό γάλα να ζεστάνει και στο υπόλοιπο διαλύετε τις 3 κουταλιές κορν φλάουρ. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τη μυζήθρα γλυκιά και ξινή μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Στη συνέχεια μόλις αρχίσει και βράζει το γάλα, ρίχνετε το μείγμα κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα απ’ την εστία και αφήνετε να κάτσει για 8 έως 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, τη βανίλια και το αυγό ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τη μυζήθρα, ανακατεύετε καλά.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Αλείφουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από τη συσκευασία και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.Στη συνέχεια απλώνετε μέσα στα φύλλα το μείγμα κρέμας  από πάνω καλύψτε με τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν απ’ το ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμη η μπουγάτσα, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε  με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο