Βολιότικη γαλατόπιτα με μαύρη ζάχαρη

Βολιότικη γαλατόπιτα  με μαύρη ζάχαρη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο
  • 2 λίτρα γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ.σούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ σιγά-σιγά. Ανακατεύουμε και όταν πήξει η κρέμα ρίχνουμε αυγά, άχαρη και βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά

Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και βάζουμε 5 φύλλα λαδωμένα. Τα τοποθετούμε σταυρωτά ώστε να προεξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα φύλλα που προεξέχουν

Λαδώνουμε και αυτά τα φύλλα και αλείφουμε όλο την πίτα με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά. Η γαλατόπιτα Βόλου με μαύρη ζάχαρη, αλεύρι και σιμιγδάλι είναι έτοιμη

Tips

Προτίμησε φύλλο χειροποίητο ή χωριάτικο παραδοσιακό. Σέρβιρε προαιρετικά με κανέλα και ζάχαρη

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο