Τιρα­μι­σού αλα Ελληνικά

Τιρα­μι­σού αλα Ελληνικά

Μια Ελλη­νική παραλ­λαγή του κλα­σι­κού τιρα­μι­σού, εύκολη και πεντανόστιμη

Υλικά

  • 3 αυγά (χωρί­ζουμε τα ασπρά­δια από τους κρόκους)
  • 180 γρ. τυρί μασκαρ­πόνε
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυ­κού κονιακ
  • 1½ φλι­τζάνι τσα­γιού ελλη­νι­κός καφές (βρα­σμέ­νος σκέτος)
  • 12 μπι­σκότα πτι-μπερ (κατά προ­τί­μηση ολι­κής άλεσης)
  • 3 κουτ. σού­πας κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί μασκαρ­πόνε και το ανα­κα­τεύ­ουμε με το σύρμα, προ­σθέ­τον­τας στα­διακά έναν-έναν τους κρό­κους.

Σε ένα μπολ προ­σθέ­τουμε τα ασπρά­δια και τη ζάχαρη και τα χτυ­πάμε με το μίξερ έως ότου γίνει μια αφράτη μαρέγκα και την προ­σθέ­τουμε στο μείγμα με το τυρί μασκαρ­πόνε ανα­κα­τεύ­ον­τας απαλά με μια σπάτουλα.

Βρά­ζουμε τον ελλη­νικό καφέ, τον αφή­νουμε για λίγη ώρα, ώστε να ξεχω­ρί­σει από το κατα­κάθι του, τον σου­ρώ­νουμε από το κατα­κάθι και τον ανα­κα­τεύ­ουμε με το κονιάκ.Με αυτό το υγρό μείγμα ραν­τί­ζουμε 4 μπι­σκότα πτι-μπερ και τα απλώ­νουμε σε μια μακρό­στενη φόρμα του κέικ μήκους περί­που 25 εκ.

Αδειά­ζουμε πάνω από αυτά τη μισή κρέμα και επα­να­λαμ­βά­νουμε την ίδια δια­δι­κα­σία με τα μπι­σκότα και την κρέμα άλλες δύο φορές.
Βάζουμε το τιρα­μι­σού στο ψυγείο για 4 — 5 ώρες, να σφί­ξει και να κρυώσει.

Το ξεφορ­μά­ρουμε ανα­πο­δο­γυ­ρί­ζον­τάς το σε μια πια­τέλα με πολλή προ­σοχή και πασπα­λί­ζουμε με κακάο.

Tip Μπο­ρούμε να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε κάποιο ρούμι αντί γιακονιάκ, κατά προ­τί­μηση κάποιο παλιωμένο

Πηγή: mysintages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο