Κρεμ μπρουλέ μήλο

Κρεμ μπρουλέ μήλο

Υλικά

  • 3 μέτρια ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη & 2 κ.σ.
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη & 2 κ.σ.
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάλε τα μήλα σε κατσαρόλα, σκέπασε με νερό και βράσε να μαλακώσουν. Μπορείς να τα βάλεις για 3'με 4' λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων αν θες να επισπεύσεις τη διαδικασία.

Στρώσε τα φετάκια σε 6 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και ρίξε από πάνω από μια κουταλιά σιρόπι καραμέλα

Σε κατσαρολάκι ανάμειξε 1/4 του φλιτζανιού λευκή και 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη με την κανέλα. Πρόσθεσε και την καραμέλα και ζέστανε σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει.

Πάρε λίγο, λίγο από το καυτό μείγμα και πρόσθεσέ στους κρόκους ανακατεύοντας να πάρουν θερμοκρασία και να μην ψηθούν. Γύρισε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάλε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Πρόσθεσε και τη βανίλια.

Γύρισε την κρέμα σου στα φορμάκια. Βάλε τα φορμάκια σε ταψάκι και γέμισε με καυτό νερό ως τη μέση περίπου. Ψήσε στους 190oC για 25' με 30' λεπτά να αρχίσει να στέκεται η κρέμα (η οποία θα εξακολουθεί να είναι αρκετά αραιή στα άκρα. Βγάλε από το φούρνο και από το ταψί και άφησε την κρέμα να κρυώσει. Σκέπασε και βάλε στο ψυγείο. Ιδανικά θα πρέπει να αφήσεις την κρέμα όλο το βράδυ.

Ανάμειξε τις 4 κ.σ. μαύρη και λευκή ζάχαρη και πασπάλισε την κρέμα. Βάλε στο γκριλ του φούρνου για 4-6 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και να κάνει κρούστα. Βγάλε από το φούρνο.

Μπορείς να σερβίρεις ζεστή ή αν θέλεις να την αφήσεις να κρυώσει για να είναι τραγανή και να σπάει.

Πηγή: tlife

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο