Cheesecake με κρέμα από κάστανο

Cheesecake με κρέμα από κάστανο

Υλικά 

Για τη βάση

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. Flora
  • 100 γρ. φουντούκι ανάλατο
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 4-5 μαρόν γλασέ για τη γαρνιτούρα

Για τη κρέμα του Cheesecake

450-500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 φύλλα ζελατίνης
450 ml γάλα ζαχαρούχο
20 ml χυμός από μοσχολέμονο
200 γρ. μαρμελάδα κάστανο
100 γρ. μέλι
3-4 μαρόν γλασέ

Εκτέλεση

Για τη βάση
Ρίχνουμε το Flora με βούτυρο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξεκινάμε να χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Με μία σπάτουλα σπρώχνουμε το μίγμα προς τα κάτω και στη συνέχεια δυναμώνουμε για λίγο, συμπληρώνουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Τρίβουμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια καλά και τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα.
Η βάση είναι έτοιμη. Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λιωμένο flora. Τοποθετούμε το τσέρκι στο σημείο που αλείψαμε το λιωμένο flora και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας. Απλώνουμε προς τα κάτω ώστε να ανοίξει και να γίνει μία ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 7-10΄

Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο για να παγώσει η βάση καλά.

Για την κρέμα
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού προηγουμένως τις έχουμε μουλιάσει καλά σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε, για να λιώσουν οι ζελατίνες και να ενσωματωθούν στο ζαχαρούχο γάλα. Έπειτα, σε μία λεκάνη, ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το γάλα με τις ζελατίνες και την υπόλοιπη ποσότητα από το κρύο ζαχαρούχο, το χυμό από το lime και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να γίνει η κρέμα του cheesecake.

Παίρνουμε το ταψί με το τσέρκι και τη βάση του cheesecake και αδειάζουμε σιγά σιγά την κρέμα. Με ελαφριές κινήσεις στρώνουμε την κρέμα και είμαστε έτοιμοι. Bάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για δύο ώρες.

Γαρνίρισμα
Μέσα στη μαρμελάδα κάστανο προσθέτουμε μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Το μέλι θα δώσει όμορφη γεύση, ωραίο χρώμα και λαμπερή υφή. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα κάστανο πάνω από το παγωμένο cheesecake και απλώνουμε. Βυθίζουμε το μαχαίρι στα πλαινά από το τσέρκι και με κυκλικές κινήσεις προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε την κρέμα και την ψημένη βάση από το cheesecake. Τραβάμε προς τα πάνω το τσέρκι προσεκτικά και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το γαρνίρουμε. Για τη γαρνιτούρα θα χρησιμοποιήσουμε μαρόν γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο, το οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω από τη μαρμελάδα κάστανο.

Πηγή: flora

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο