Επιδόρπιο με αχλάδια σε γλυκό κρασί!

Επιδόρπιο με αχλάδια σε γλυκό κρασί!

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα)

Υλικά

  • 750 ml. κρασί «Μοσχάτο»
  • 6 αχλάδια αρκετά σφιχτά
  • 2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα 2
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάζουμε τα κλωναράκια βανίλιας από το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια και τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί. Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος συνδυασμός με ροκφόρ.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο