Στρούντελ με μήλα

Στρούντελ με μήλα

Κλασσικό εορταστικό γλυκό της Αυστρίας.  Με αρώματα από τα μήλα, την κανέλα και αφράτη ζύμη, που συνοδεύει ιδανικά τον απογευματινό καφέ ή με παγωτό κρέμα!

Υλικά

Ζύμη(ή έτοιμη ζύμη)

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

Γέμιση

  • 2-2 1/2 κ. μήλα Γκόλντεν σε φετάκια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • κανέλλα
  • 2 φλιτζάνια γαλέτα ανακατεμένη με 120 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, για να γίνει μαλακιά. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλο.

Ζυμώνουμε για 20-30 λεπτά χρησιμοποιώντας δάχτυλα και παλάμη, όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική.Αλείφουμε με βούτυρο, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την καλύπτουμε με μια πετσέτα όσο ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.

Αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο διαμέτρου 50 εκ. και πάχους 1/2 εκ.Θέλουμε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται, χωρίς να σκιστεί. Απλώνουμε τη γαλέτα στη ζύμη και από πάνω τα μήλα, σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω τις σταφίδες, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Τυλίγουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ρολό, τη βάζουμε σε ταψί πολύ καλά βουτυρωμένο με το άνοιγμα από κάτω και ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C για 80 λεπτά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει γρήγορα χρώμα.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο