Μπράουνις με δύο γεύσεις

Μπράουνις με δύο γεύσεις

Νοστιμότατα μπράουνις, δίχρωμα, με πλούσια σοκολατένια ζύμη αλλά και λευκή με γεύση τσιζκέικ. Τέλεια! 

Υλικά 

 για την σοκολατένια ζύμη

  • Βούτυρο: 150 γρ. και λίγο για το ταψί 
  • Σοκολάτα σκούρα: 300 γρ. 
  • Αυγά: 2 μεγάλα 
  • Ζάχαρη: 140 γρ. 
  • Αλεύρι: 225 γρ. 
  • Γιαούρτι: 1/3 κούπας 

 για την άσπρη ζύμη

  • Τυρί κρέμα: 250 γρ. 
  • Ζάχαρη: 90 γρ. 
  • Αυγά: 1 μεγάλο 

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο, 25Χ25 ή 20Χ30 εκ. περίπου. Το στρώνετε με λαδόχαρτο.

Ετοιμάζετε τη σκούρα ζύμη: βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την σοκολάτα (τη σπάτε σε κομμάτια) και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. 

Χτυπάτε τα 2 αυγά με την ζάχαρη και προσθέτετε λίγο λίγο, το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε εναλλάξ και το αλεύρι με το γιαούρτι. 
Ετοιμάζετε την άσπρη ζύμη: σε άλλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και το αυγό. 

Βάζετε στο ταψάκι, εναλλάξ σκούρα και άσπρη ζύμη. Στο τέλος, περνάτε μέσα στη ζύμη ένα μαχαιράκι για να κάνετε "νερά". 
Ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά (ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί). 

Βγάζετε τα μπράουνις από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο