Σοκολατοκόλαση … με γέμιση γκανάζ σοκολάτας

Σοκολατοκόλαση … με γέμιση γκανάζ σοκολάτας

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 9 κουταλιές σούπας  βούτυρο
  • 4 κουβερτούρες των 125 γρ.
  • 6 μεγάλα αβγά
  • Για τη genache: *
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 225 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι 25 εκ., τοποθετείτε μέσα μια λαδόκολλα τη στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα και τη βουτυρώνετε. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί βάζετε μέσα νερό μέχρι τη μέση και το βάζετε στο φούρνο.

 Σε κατσαρόλι βράζετε το 1 φλ. τσ. νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, 4-5′ περίπου από την ώρα που θα έλθει σε σημείο βρασμού. 

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο με τη σοκολάτα προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και το αφήνετε να κρυώνει.

Χτυπάτε τα αβγά και μόλις το μείγμα σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, τα προσθέτετε και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά.
Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ήδη έχετε τοποθετήσει τη λαδόκολα και το βάζετε μέσα στο μεγάλο ταψί με το νερό. Το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού με το μείγμα. Αν δεν φτάνει, προσθέστε ζεστό νερό. Ψήστε για 50΄αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το  να κρυώσει.

Για την ganache:Βάζετε τη κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά προσθέστε τη ψιλοκομένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύστε το γλυκό σας. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε !

* Για περισσότερη στρώση ganache διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο