Καταϊφένια Πολίτικη "τούρτα"

Καταϊφένια Πολίτικη "τούρτα"

Υλικά

  • 300 γρ. τυρί ανθότυρο
  • 250 γρ. φύλλο καταΐφι
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ Soft
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Εκτέλεση

Πρώτα ετοίμασε το σιρόπι. Πώς; Πολύ απλά, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζοντάς τα για περίπου 6-7 λεπτά.
Μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, για να κρυώσει το σιρόπι, και πέρασε στα πολίτικα κανταϊφένια.

Λιώσε το Βιτάμ Soft σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και στρώσε το μισό από το καταΐφι. Από πάνω άπλωσε σε όλη την επιφάνεια το ανθότυρο θρυμματισμένο και σκέπασε με το υπόλοιπο καταΐφι.

Δυνάμωσε τη φωτιά και τηγάνισε το καταΐφι από την κάτω πλευρά. Αν ρόδισε, γύρισέ το με μια σπάτουλα, για να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά.

Βγάλε το καταΐφι σε ένα πιάτο, περίχυσέ το με το κρύο σιρόπι και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα φιστίκια Αιγίνης. 

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο