Mικρά μπισκoτίνια γεμιστά με toffee και καρύδια

Mικρά μπισκoτίνια γεμιστά με toffee και καρύδια

Για τη ζύμη

  • Ζάχαρη άχνη 112 γρ
  • Βούτυρο 226 γρ
  • Υγρή βανίλια1/3 κ κι
  • Ξύσμα λεμόνι 1/3 κ κι
  • Κροκάδια (θερμοκρασία δωματίου) 226 γρ (γύρω στα 6)
  • Αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του 340 γρ

Γέμιση καρυδιού

  • Βούτυρο ανάλατο σε κύβους 227
  • Ελαφρώς σκούρα ζάχαρη
  • 227 γρ 
  • Ζάχαρη 55 γρ
  • Μέλι 170 γρ
  • Φρέσκια κρέμα 60 μλ
  • Καρύδια 450 γρ

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Αφρατέψτε τη ζάχαρη άχνη για 6- 8 λεπτά στο μίξερ , ξεκινήστε με αργή ταχύτητα και σιγά σιγά αυξήστε σε μέτρια ταχύτητα (με το εργαλείο "καρδία"). Σέ ένα μπολ ετοιμάστε τα κροκάδια και αναμείξτε με το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Προσθέστε τα κροκάδια λίγα λίγα μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα. Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε όλο το αλεύρι, αναμίξτε σε μέτρια ταχύτητα, πολύ λίγο μόλις να αναμιχθούν τα υλικά. Στην επιφάνεια του πάγκου βάλτε αλεύρι και βάλτε το μείγμα από πάνω, με προσεκτικές κινήσεις (το μείγμα είναι πολύ μαλακό και βρεγμένο), αναμείξτε το και σχηματίστε ένα ορθογώνιο σχήμα. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάλτε το από το ψυγείο και με τον πλάστη ανοίξτε το σε πάχος περίπου 3 μιλίμετρα. Σχηματίστε ορθογώνια σχήματα και βάλτε το σε ταψί περίπου 44 χ 32 , ή σε δύο μικρά ταψάκια 22 x 16 εκατοστά (στρωμένα με λαδόκολλα) . Ψήστε το μείγμα στους 175 βαθμούς για 10 -12 λεπτά ( δεν πρέπει να πάρει χρώμα, απλά να μισοψηθεί για να μπορείτε να βάλετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα ( εκτός τα καρύδια) και μόλις κοχλάσει το μείγμα προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα καλά. Στη συνέχεια βάλτε τη γέμιση πάνω από την ζύμη και απλώστε καλά το μείγμα με μία σπάτουλα να γίνει ομοιόμορφο. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά (στα 35 λεπτά αν δείτε ότι έχει ήδη ροδοκοκκινήσει αφαιρέστε το). Αφήστε το να κρυώσει καλά και κόψτε το σε μικρά κομματάκια .

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο