Δανέζικη πουτίγκα μήλου

Δανέζικη πουτίγκα μήλου

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1½ κιλό μήλα Γκόλντεν
  • Σαντιγί
  • 12 φέτες ψωμί άσπρο του τοστ (μόνο την ψίχα αλεσμένη)
  • ⅔ φλιτζανιού νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ (ή όποια άλλη προτιμάς)
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Culinesse 

Εκτέλεση

Σόταρε σε ένα βαθύ τηγάνι με το βιτάμ culinesse σε μέτρια φωτιά τις φέτες ψωμί, ώσπου να ξανθύνουν. Άφησέ τις μετά στην άκρη.

Τα μήλα τώρα: καθάρισέ τα, κόψ' τα σε μικρούς κύβoυς και βράσ' τα με το νερό και τη ζάχαρη για 25 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και σχεδόν να λιώσουν.

Στρώσε σε μια φόρμα σουφλέ 1 φλιτζάνι σωταρισμένη ψίχα ψωμιού, 2 φλιτζάνια περίπου σάλτσα μήλου και ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ σε στρώσεις, επαναλαμβάνοντας, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, Φρόντισε τελευταία να πέσει μια στρώση ψίχας ψωμιού και ψήσε την πουτίγκα για 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.

Γαρνίρισε αν θέλεις την πουτίγκα με λίγη επιπλέον μαρμελάδα και σαντιγί, και σέρβιρέ τη χλιαρή.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο