Ντόνατς στο φούρνο

Ντόνατς στο φούρνο

Υλικά  

για 20 μερίδες

  • 3,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα όλα τα στέρεα υλικά μας( αλεύρι, μαγιά, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη) και μετά όλα τα υγρά (νερό, γάλα, βούτυρο λιωμένο).

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη και να μην κολλάει και τόσο στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σκεπάζοντας την με μία πετσέτα.

Όταν περάσει η 1 ώρα παίρνουμε μικρά κομμάτια απ΄ τη ζύμη και φτιάχνουμε μπαλίτσες. (Έχοντας αλευρωμένα χέρια και αν θέλουμε ανοίγουμε τρυπούλα στη μέση).Τις βάζουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι.
Ύστερα, τα αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν και άλλο.

Έπειτα, ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω- κάτω για 20-25 λεπτά.Τέλος, αφού ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο και έπειτα τα περνάμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και οποιαδήποτε επικάλυψη της επιλογής μας. (Ζάχαρη και κανέλα, σοκολάτα, μπισκότο, τρούφα κ.α.)

Πηγή: epithimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο