Μωσαϊκό με φιστίκια Αιγίνης

Μωσαϊκό με φιστίκια Αιγίνης

Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την προσθήκη φιστικιών Αιγίνης. Το "μωσαϊκό" ήταν μόδα όταν ήμουν εγώ παιδί (όταν....) κι έχει επανέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Όπως έχω πει πολλές φορές, οικογενειακώς δεν αγαπάμε τα καρύδια, οπότε όταν χρησιμοποιώ κάποιον ξηρό καρπό σε αυτή τη συνταγή, προσθέτω φιστίκια Αιγίνης που "σπάνε" λίγο τη γλυκιά γεύση του μωσαϊκού.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια κακάο σκόνη
  • 1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
  • 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα-καθαρισμένα)

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα φιστίκια κι ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ φροντίζοντας να καλύπτει όλες της τις πλευρές.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Όταν παγώσει καλά το αναποδογυρίσουμε σε μία πιατέλα κι αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε και το σερβίρουμε σε φέτες.

Πηγή: cookandfeel

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο