Λαχταριστά μπουγατσάκια ρολάκια με κρέμα

Λαχταριστά μπουγατσάκια  ρολάκια με κρέμα

Υλικά 

για 13-14 μπουγατσάκια

  • 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού 

Για την κρέμα

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την κρέμα:

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην «πιάσει» η κρέμα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να φτιάξετε τα μπουγατσάκια.  

Αλείφετε 1 φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση, το αλείφετε ξανά και το διπλώνετε στη μέση άλλη μία φορά. Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση. Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζετε τα μπουγατσάκια στη σειρά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε. Εναλλακτικά μπορείτε να αρωματίσετε τα μπουγατσάκια με λικέρ μαστίχα, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1/4 του φλιτζανιού λικέρ μαστίχα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο