Κρεμ μπρουλέ με κακάο

Κρεμ μπρουλέ με κακάο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 120 γραμμάρια κακάο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από 3 πορτοκάλια. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.

Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.

Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο μπολ. Το χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετούμε σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό
ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 60 λεπτά.

Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίμε με φλόγα,ενώ συγχρόνως
τις γυρίζουμε.

 

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο