Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1440 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 1 αβγό για από πάνω
  • 4 αβγά για την κρέμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη φλούδα του λεμονιού, τις 2 κουταλιές βούτυρο και με μια κουτάλα ξύλινη, γυρίζετε γρήγορα το μίγμα πάνω στη φωτιά και δένετε σιγά –σιγά την κρέμα. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και την κατεβάζετε από τη φωτιά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στο μίγμα (που ωστόσο έχει κατέβει η θερμοκρασία του). Ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε 4 φύλλα και τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψί. Ρίχνετε την κρέμα και σκορπάτε από πάνω 1-2 μικρά κομματάκια βούτυρο και ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο.

Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και ψήνετε την πίτα σας στους 180οC για μια ώρα και μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο