Μους λεμόνι, άλλη γεύση

Μους λεμόνι, άλλη γεύση

Υλικά 

  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι,
  • 1,5 φλ. νερό,
  • 1 γάλα εβαπορέ πλήρες (κρύο από το ψυγείο),  
  • ¾ φλ. άχνη ζάχαρη, 
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια,
  • ξύσμα και ροδέλες από 1-2 λάιμ ή λεμόνια (για διακόσμηση).

Εκτέλεση

Βάζω το νερό με το ζελέ σε μέτρια φωτιά (5/9) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να βράσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρω το ζελέ και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (δεν το βάζω στο ψυγείο γιατί θα πήξει!). 

Τοποθετώ για 30’ στην κατάψυξη το εβαπορέ (που ήταν στο ψυγείο) μέσα σε μεταλλικό σκεύος να κρυώσει καλά αλλά να μην παγώσει (για ν’ αποκτήσει περισσότερο όγκο το γάλα όταν θα χτυπηθεί στο μίξερ).

Στην συνέχεια χτυπάω στο μίξερ το γάλα εβαπορέ με το ξύσμα λεμονιού και την άχνη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 10’. Το γάλα θα αποκτήσει όγκο και θα γίνει σαν ελαφριά κρέμα.

Κατόπιν χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σιγά-σιγά το ζελέ που έχει κρυώσει. Όσο ανακατεύεται απαλά το ζελέ με το μείγμα (πάντα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα) προσθέτω και τον χυμό λεμονιού. Μόλις δω ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει σταματώ το χτύπημα (κι είναι σημαντικό να μην συνεχίσω να χτυπάω την μους αφού έχω διαπιστώσει ότι έχει αρχίσει να πήζει).

Μεταφέρω την μους λεμόνι σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.

Προτού σερβίρω την μους μετά από 4-5 ώρες διακοσμώ την επιφάνεια με ξύσμα και ροδέλες λάιμ ή λεμονιού.

Πηγή: dailycious

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο