Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Υλικά 

  • 1 πακέτο (250 γρ.) φυτικό βούτυρο* σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 2 + 2/3 φλιτζάνια ακατέργαστη ζάχαρη ή 2,5 φλιτζάνια κανονική άσπρη ζάχαρη,
  • 5 αυγά, 
  • 2 φλιτζάνια κανονικό αλεύρι κοσκινισμένο, 
  • 1 φλιτζάνι κακάο κατά προτίμηση «Van houten» (που δίνει έντονη γεύση σοκολάτας) κοσκινισμένο, 
  • 2 γεμάτες κουτ. γλυκού baking powder (ρίχνω μέσα στο αλεύρι),
  • 1 κυπελάκι γιαούρτι 4% λιπαρά (200ml), 
  • ½ ποτήρι γάλα (125 ml), 
  • ξύσμα ενός φλοιού λεμονιού και ενός πορτοκαλιού, 
  • 1 σοκολάτα υγείας (120 γρ.) τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια.  

* Προσέχω να επιλέγω επώνυμες μαλακές μαργαρίνες που παρασκευάζονται από φυτικά έλαια με σύγχρονες μεθόδους, προτιμώντας όσες είναι πλουσιότερες σε ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες, φτωχές σε κορεσμένα και χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά (βλ. έλαια & λίπη).

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει (για 10’) και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά να ενσωματωθούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι με το baking powder και το κακάο κι αργότερα το γιαούρτι και το γάλα. Στο τέλος προσθέτω το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.

 Έχω βουτυρώσει και αλευρώσει το pyrex, αδειάζω την ιδιαίτερα παχύρευστη ζύμη του κέικ και προσθέτω από πάνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας, η οποία θα λιώσει κατά το ψήσιμο και θα ενισχύσει περαιτέρω την σοκολατένια γεύση του κέικ.

Ρίχνω την παχύρευστη ζύμη του κέικ σοκολάτας με γιαούρτι στο σκεύος για φούρνισμα. Αλευρώνω το σκεύος για το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι.
Προθερμαίνω τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και ψήνω το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι για 40-45’. Το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή βγαίνει στεγνή, σε διαφορετική περίπτωση αφήνω για λίγο χρόνο ακόμα. 

Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο προτού το φάμε. Αφήνω να κρυώσει λίγο και σερβίρω.     

Πηγή: dailycious

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο