Πολίτικο εκμέκ με τσουρέκι. Απλά θεϊκό!!

Πολίτικο εκμέκ  με τσουρέκι. Απλά θεϊκό!!

Υλικά

  • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • Βούτυρο

για τι σιρόπι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/3κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 

για την κρέμα

  • 3 αυγά
  • 4 κούπες γάλα
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες

 Κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το τσουρέκι φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.

Από πάνω αλείφουμε καλά με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά και μόλις δούμε οτι το τσουρέκι αρχίζει να ροδίζει και γίνεται παξιμάδι.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την μαστίχα τριμμένη και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως. Αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κούπες γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μπολ τα 3 αυγά ολόκληρα μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα την μια κούπα γάλα που κρατήσαμε. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι. Μόλις διαλυθεί καλά και γίνει το μίγμα κρεμώδες παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.

Αδειάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και μόλις παγώσει το γλυκό την βάζουμε από πάνω με σπάτουλα ή με κορνέ. Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο  η φυστίκι Αιγίνης ή με φιλέ αμυγδάλου ,η ψιλοκομμένο καβουρντισμένο αμυγδαλάκι.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με φρυγανιές τις οποίες τις τοποθετούμε στο ταψάκι ,η πυρέξ και τις σιροπιάζουμε μόνο με το σιρόπι χωρίς φούρνο και στην συνέχεια γίνετε η ίδια διαδικασία τις συνταγής 

Πηγή: mageirikikaisintages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο