Σοκολατόπιτα με άριστα 10!

Σοκολατόπιτα με άριστα 10!

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2/3 κούπας κακάο άγλυκο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1 αυγό(μεσαίο ή μεγάλο)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • μια πρέζα αλάτι

Γλάσο

  • 150 γρ. κουβερτούρα πικρή
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπας γάλα 
  • 1 κ.γλυκού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β. Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό,λίγο αλάτι και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το μίγμα αλευριού.

Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Βγάζουμε και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά ,εκτός από το λάδι, σε μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ να λιώσουν,ανακατεύοντας συχνά. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι,στο μάτι της κουζίνας και λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν έχουμε αποκτήσει μια λεία, σοκολατένια κρέμα,αποσύρουμε και ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο.

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο. Το σωστό είναι να περιμένουμε να στερεοποιηθεί λίγο το γλάσο. Μπορείς να βάλεις σε κάθε κομμάτι επάνω λίγη σαντιγύ.

Πηγή: cookthebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο