Παλέτες καταϊφιού με κανέλα

Παλέτες καταϊφιού με κανέλα

Υλικά

  • Καταϊφι 250 γρ τριμμένο και παγωμένο
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
  • Ζάχαρη 120 γρ
  • Κανέλα 3 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση

Όπως είναι το καταϊφι παγωμένο το τρίβουμε με το χέρι μας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας ξεκινάμε να ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, περίπου 30 γρ το καθένα (βγάζει περίπου 16  μπαλάκια).

Τα πλάθουμε , τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω σε λαδόκολλα για να ανοίξουν λίγο και με την βοήθεια μικρού τσέρκι στρογγυλού (8 εκ περίπου) , πιέζουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι δίνοντας έτσι το σχήμα του. Προσπαθούμε να έχουν όλα τα δισκάκια ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 2-3 λεπτά θα αρχίσουν να σφίγγουν.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο