Γιαουρτόπιτα

Γιαουρτόπιτα

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. σούπας κρεμόριο

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο. Kατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Aδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκατοστών. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι. Aφήνουμε την πίτα να κρυώσει. Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό.

 

Πηγή: ethnos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο