Cupcakes με γεύση mocha

Cupcakes με γεύση mocha

Ο καφές mocha είναι καφές συνήθως espresso με σοκολάτα (γάλακτος ή μαύρη) και γάλα. Εδώ δεν έχουμε καφέ αλλά cupcakes με την ίδια γεύση του καφέ mocha. Ο καφές μπαίνει στην ζύμη και στοfrosting ενώ η σοκολάτα μόνο στο frosting και έτσι «συναρμολογούμε» έναν νόστιμο καφέ…

Cupcakes με γεύση mocha. Δοκιμάστε τα…

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 14 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι αρωματικό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι έτοιμο frosting σοκολάτας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέσα το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο κρεμώδες μείγμα εναλλάξ με τον καφέ και το γάλα.

Βουτυρώνουμε τις φόρμες για muffins ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικά χαρτιά. Τις γεμίζουμε μέχρι την μέση με το μείγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες τους για 5 λεπτά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τοποθετούμε το frosting σε ένα μπολ. Διαλύουμε τους κόκκους καφέ σε ζεστό νερό. Ανακατεύουμε τον καφέ μέσα στο frosting μέχρι να γίνει λείο. Απλώνουμε το frosting πάνω από τα cupcakes.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο