Μπανόφι (Banoffee Pie)

Μπανόφι (Banoffee Pie)

Κι αφού εξετάσαμε το αυθεντικό Banoffee pieσύμφωνα με την συνταγή του εμπνευστή του (Ian Dowding), να κι ο περισσότερο διαδεδομένος τρόπος παρασκευής του με την «μπισκοτένια» βάση. 

Yλικά 

  • 1 πακέτο μπισκότα Hob Nobs ή όποια digestive μπισκότα
  • 70 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο,
  • 1,5 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (ή 600 γρ.),
  • 5-6 μέτριες, ώριμες μπανάνες (ή 3 μεγάλες),
  • 300 ml κρέμα γάλακτος,
  • 1 κάψουλα ή 1 φακελάκι βανίλιας,
  • λίγη κανέλα ή λίγη τριμμένη σοκολάτα υγείας (για πασπάλισμα),
  • φόρμα διαμέτρου 23 εκ. (με αποσπώμενο πάτο).

Εκτέλεση

Βράζω τις κονσέρβες του ζαχαρούχου γάλακτος για 2,5 ώρες (μέσα σε άφθονο νερό) να γίνουν καραμέλα.

Αλέθω τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα αναμιγνύω με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνω στην βάση της φόρμας (πιέζοντας καλά με την πίσω πλευρά ενός μεγάλου κουταλιού).

Κόβω τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες πάνω στην βάση και πασπαλίζω με λίγη κανέλα που τους πάει πολύ! Στρώνω από πάνω την καραμέλα (toffee) ενώ εν τω μεταξύ, έχω χτυπήσει την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρευστη κρέμα.Στο τέλος απλώνω και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. 

Πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα υγείας (ή λίγη κανέλα ακόμα). Τοποθετώ στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρω. Το Banoffee διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Πηγή: dailycious

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο