Σάμαλι νηστίσιμο!!!

Σάμαλι νηστίσιμο!!!

Υπεροχο,γευστικο και πολυ αρωματικο σαμαλι νηστισιμο.με αρωμα και γευση πορτοκαλι!!!
Πολυ απλη και  ευκολη η παρασκευη του,και με υλικα που δεν κοστιζουν ιδιαιτερα. Αξιζει να το δοκιμασετε!!!

Υλικά

  • 1/2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
  • 1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 κ.γλυκου μαστιχα σκονη
  • 2 φακ.μπαιικιν παουντερ
  • Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
  • 1 νεροποτηρο φυσικο χυμο πορτοκαλι
  • 2 νεροποτηρα νερο
  • 1/2 κιλο ζαχαρη

 για το σιρόπι

  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 4 νεροποτηρα νερο
  • 1 βανιλετα

Εκτέλεση

Σε λεκανη μεγαλη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος των υγρων και ανακατευουμε καλα. Προσθετουμε σιγα σιγα τον χυμο,και το νερο 
και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα και να εχουμε εναν πηχτο χυλο.

Ριχνουμε το μειγμα σε αντικολλητικο ταψι μεγεθος 36*26 και ψηνουμε για 1 ωρα στους 150 βαθμους μεχρι να χρυσισει.

Οσο ψηνεται το γλυκο βραζουμε για 4 λεπτα τα υλικα για το σιροπι και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.

Μολις βγαλουμε το γλυκο απο τον φουρνο το κοβουμε με προσοχη σε κομματια και το σιροπιαζουμε λιγο λιγο με κουταλα μεχρι να πιει ολο το σιροπι.
Καλο ειναι να μην αφαιρεσουμε κομματι παρα να το αφησουμε για την αλλη μερα ωστε να εχει σιροπιαστει καλα.

Οσο μενει τοσο πεντανοστιμο γινεται.

Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο