Τιραμισού με εσπρέσο

Τιραμισού με εσπρέσο

Το Ιταλικό γλυκό που σε ανεβάζει σέ όλα τα επίπεδα και σου φτιάχνει γλυκά την διάθεση.

Υλικά

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 5 κρόκους από φρέσκα αυγά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα Mascarpone
  • 5 κουταλλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 6 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
  • λίγο  γάλα
  • 2 ποτηράλια του εσπρέσο λικέρ καφέ
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση  

Βάζουμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό στην φωτιά να βράζει χαμηλά και προσαρμόζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. ( Μπεν-μαρί)

Ρίχνουμε στο μπολ την ζάχαρη και τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Παίρνουμε ένα πυρέξ  ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει. Φτιάχνουμε 6 φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε λίγο γάλα το λικέρ καφέ και ανακατεύουμε.

Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ μία γρήγορη φορά από την μία πλευρά και στρώνουμε με το βουτηγμένο μέρος προς τα επάνω την πρώτη στρώση.Στρώνουμε μια δόση κρέμας πάνω από τα μπισκότα.

Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα και κρέμα. Τελειώνουμε στρώνοντας το στρώμα της κρέμας. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει.

 Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε το κακάο σε ένα μικρό σουρωτήρι και ρίχνουμε  αχνιστά πάνω στη κρέμα, όπως στους κουραμπιέδες την άχνη. Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.

Όσο πιο γρήγορα φαγωθεί τόσο το καλύτερο γιατί η κρέμα του τιραμισού είναι πολύ ευαίσθητη. Αν θέλετε ακόμα πιο ελαφριά και αέρινη κρέμα φτιάξτε με τα ασπράδια μία σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε με την κρέμα καλά.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο