Νηστίσιμη μηλόπιτα

Νηστίσιμη μηλόπιτα

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
  • 1 βιτάμ (250 γραμ.)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

για τη γέμιση

  • 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζετε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνετε και τα χωρίζετε σε δύο μπάλες. Τις βάζετε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνετε τη μια μπάλα, την περνάτε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί.

Στα τριμμένα μήλα προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύετε. Αυτό το μείγμα το απλώνετε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί. Τέλος, περνάτε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης απο τον τρίφτη και καλύπτετε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (150 βαθμούς περίπου).

Πηγή: mama365

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο