Τούρτα Πάβλοβα για την Πασχαλιά

Τούρτα Πάβλοβα για την Πασχαλιά

 Ένα υπέροχο, εντυπωσιακό, αλλά και εύκολο γλυκό με τραγανή και βελούδινη υφή ταυτόχρονα. Η τούρτα πάβλοβα,  το γλυκό με τη σαντιγί  τη μαρέγκα τις φράουλες, που είναι στην εποχή τους, θα ξετρελάνει τους εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

για τη μαρέγκα *

  • Ασπράδια από 5 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

για τη σαντιγί

  • 500 ml κρέμα γάλακτος [35% λιπαρά]
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ροδόνερο

για το σερβίρισμα/ διακόσμηση

  • 400 γρ. φράουλες
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί (όχι βαθύ). Απλώνουμε πάνω στο ταψί τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για 8 λεπτά περίπου (προσοχή! δεν πρέπει να καραμελώσει).

Στο μεταξύ βάζουμε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζουμε την καυτή ζάχαρη από το φούρνο και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνουμε στη μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να γίνει σφιχτή (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνουμε σιγά σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνουμε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα στρώμα ίσο σε πάχος και σε σχήμα στρογγυλού δίσκου. Προς το τέλος προσπαθούμε να κάνουμε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140οC και ψήνουμε τη μαρέγκα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί: χτυπάμε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τότε το ροδόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγί.

Πλένουμε τις φράουλες με τα κοτσάνια τους, ύστερα τις στεγνώνουμε και τέλος τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και πάνω από τη σαντιγί απλώνετε τις φράουλες. Πασπαλίζετε τις φράουλες με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως!

* Αν δε θέλετε να κάνετε μαρέγκα μπορείτε να την πάρετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο, επίσης μπορείτε να βάλετε επάνω ότι φρούτο σας αρέσει.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο