Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Υλικά

  • φύλλα κρούστας: 12
  • γάλα: 1 1/2 λίτρο
  • ζάχαρη: 160 γρ.
  • λεμόνι: 1, τη φλούδα του
  • σιμιγδάλι ψιλό: 120 γρ.
  • αυγά: 6
  • βούτυρο λιωμένο: 200 γρ.
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε να βράσει 1 1/2 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.

Απλώνετε στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) 8 φύλλα καλά βουτυρωμένα αφήνοντάς τα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.

Βάζετε στην επιφάνεια 3 φύλλα, βουτυρωμένα επίσης, γυρίζετε μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάζετε κι άλλο φύλλο και γυρίζετε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200° C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

 

Πηγή: icookgreek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο