Εύκολο παραδοσιακό ρυζόγαλο με σταφίδες

Εύκολο παραδοσιακό ρυζόγαλο με σταφίδες

Μια πολύ διαφορετική και εκπληκτική συνταγή γιαρυζόγαλο παραδοσιακό και εύκολο, χωρίς κορν φλάουρ με σταφίδες στο φούρνο. Η πρόταση αυτή είναι ιδιαίτερη και δεν έχει σχέση με τις κλασικές συνταγές για ρυζόγαλο που θα βρεις, καθώς από μόνη της μπορείς να την φτιάξεις με δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές. Πέραν από τα συνηθισμένα υλικά που αποτελούν τη βάση της συνταγής, προσθέτουμε κομπόστα και ζελέ φρούτων όπου σε αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς με δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς. 

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • μισό κιλό ρύζι
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • λίγη φλούδα λεμονιού τριμμένη
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 πακέτο ζελές φρούτων
  • 1 κουτί κομπόστα (ότι μας αρέσει)
  • λίγες σταφίδες
  • 1/2 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με το ξυσμένο λεμόνι και νερό, ώσπου να χυλώσει. Προσθέτουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τη βανίλια και λίγα κομμάτια από την κομπόστα.Βράζουμε σε κατσαρόλα 2 1/2 ποτήρια νερό, ρίχνουμε μέσα το πακετάκι με το ζελέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε τηγάνι το μισό ποτήρι ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι και ελάχιστο νερό, το τοποθετούμε στη φωτιά και το αφήνουμε ώσπου να πάρει χρώμα καφέ.

Αδειάζουμε την καραμελωμένη ζάχαρη του τηγανιού στον πάτο της φόρμας, στρώνουμε από πάνω το ρυζόγαλο, σκορπάμε και λίγες σταφίδες και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε κατόπιν το ζελέ, γαρνίρουμε με μερικά φρούτα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να πήξει. Την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, τοποθετώντας γύρω-γύρω μία πετσέτα με βραστό νερό.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο