Γιαουρτόπιτα με άρωμα λεμονιού

Γιαουρτόπιτα με άρωμα λεμονιού

Υλικά

για τη βάση :

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι

για τη γέμιση:

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα το ζυμώνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μάζα τριφτή. Βουτυρώνω ένα στρόγγυλο μεγάλο ταψί και απλώνω τη ζύμη. Βάζουμε 750 ml. γάλα στη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε καλά. Διαλύω στο υπόλοιπο γάλα, τα 2 φακελάκια βανίλιας .

Μόλις βράσει το γάλα μου ρίχνω τις βανίλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρέμα. Όταν γίνει η κρέμα, ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και ανακατεύουμε ώστε να μην ψηθούν τα αυγά. Έπειτα αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.

Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 περίπου για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Πηγή: trome

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο