Μπουγάτσα "faux"! Ψεύτικη μεν, νόστιμη και γρήγορη δε

Μπουγάτσα "faux"! Ψεύτικη μεν, νόστιμη και γρήγορη δε


Μπουγάτσα.. Σε ποιον δεν αρέσει; Εμείς φτιάχνουμε για εσάς μια εκδοχή της, την οποία ονομάσαμε  faux, γιατί είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, αλλά είναι εξίσου νόστιμη με την κανονική. 

Υλικά 

  •  1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το τέλος

 
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

Τσαλακώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα σαν βεντάλιες και τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. 

Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο μέχρι τα φύλλα να πάρουν χρυσό χρώμα 



Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ. Το άδειο κεσεδάκι από το γάλα το γεμίζουμε δύο φορές με νερό και το ρίχνουμε μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε

Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό φύλλο φροντίζοντας να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να απορροφηθεί καλά το ζαχαρούχο γάλα

Βγάζουμε τη μπουγάτσα από το φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Έπειτα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε σε μεγάλα κομμάτια.
 

Πηγή: bakemesoftly

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο