Αγαπησιάρικα σοκολατένια pancakes με maple syrup

Αγαπησιάρικα σοκολατένια pancakes με maple syrup

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 ml βουτυρόγαλα (αν δεν βρείτε στην αγορά, ανακατέψτε1 φλιτζ. γιαούρτι με ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα πλήρες. Αφήστε το 20 λεπτά και έχετε έτοιμο βουτυρόγαλα)
  • 2 μεγάλα αυτά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων (αν θες)
  •  maple syrup

Θα χρειαστεί ένα άδειο μπουκάλι σιροπιού με στενό στόμιο.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το κόκκινο υγρό (αν θες) και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κόκκινο (πλέον) μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπουκαλάκι σιροπιού. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σχηματίζουμε με το μείγμα από το μπουκαλάκι μας τις καρδούλες. Ψήνουμε 3-4 λεπτά ή μέχρι η πάνω επιφάνεια να έχει γεμίσει φουσκάλες και οι άκρες να έχουν στεγνώσει. Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με περιχύνοντας με maple syrup και άχνη ζάχαρη. Ελένη  Μπεζιριανόγλου

 

Πηγή: athensvoice

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο