Κέικ χωρίς μίξερ

Κέικ χωρίς μίξερ

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 240 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 115 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 130 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, σε κομματάκια

Εκτέλεση

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια στρογγυλή διαμέτρου 22 - 24 εκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και τα ενώνουμε με το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλα, να ενωθούν τα υλικά, προσθέτοντας στο τέλος τα κομμάτια σοκολάτας.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: glykesistories

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο