Παριανή γλυκιά μυζηθρόπιτα

Παριανή γλυκιά μυζηθρόπιτα

Παραδοσιακή μυζηθρόπιτα γλυκιά με ξηρή μυζήθρα χωρίς φύλλο. Πρόκειται για ένα πατροπαράδοτο Παριανό γλυκό που φτιάχνουν οι νοικοκυρές συνήθως την περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο και συνδυάζει τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και την κανέλα και είναι από τις καλύτερες και νοστιμότερες συνταγές μυζηθρόπιτας. Χρησιμοποιήσε τα πιο αγνά υλικά σου, ακολούθησε τη συνταγή μου κατά γράμμα και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσεις με το γευστικό σου αποτέλεσμα. 

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μυζήθρα
  • λίγη κανέλα
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι χοντρό

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ θρυματίζουμε αρχικά τη μυζήθρα με το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύοντάς τα όλα μαζί με τα χέρια μας.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα της γέμισης καλά ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου.

Αφού βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με μέλι και λίγη κανέλα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο