Δροσερό σορμπέ καρπούζι!

Δροσερό σορμπέ καρπούζι!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια καρπούζι
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο

 Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρωνα καθαρίζουμε το καρπούζι απο το λευκό μέρος και τα κουκούτσι και το πολτοποιούμε σε ένα μπλένρερ.

Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το καρπούζι ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο