Ωραίο (Oreo) Cookie Cheesecake!

Ωραίο (Oreo) Cookie Cheesecake!

Υλικά

για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα αλατίνη τύπου oreo (αν θέλετε πιο πλούσια βάση ή να τη σηκώσετε και στο πλάι βάλτε τα διπλά)
  • 60-70 γρ βούτυρο ημιλιωμένο

για τη γέμιση γέμιση

  • 500 γρ. τυρί philadelfia
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 3 αβγά
  • 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 2 μέτριες μπανάνες (τις αφήνω περίπου μια εβδομάδα να ωριμάσουν καλά)

 σάλτσα

  • ένα φακελάκι σως σοκολάτας
  • ένα φακελάκι σως καραμέλλας

Εκτέλεση

η βάση
προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 οC

Αφαιρέστε από τα μπισκότα τη γέμιση τους και βάλτε τα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.  Στρώστε μια λαδόκολα στον πάτο της φόρμας και πιέστε επάνω το μείγμα των μπισκότων.  Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.

η γέμιση
Σ΄ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες σχεδόν σε αλοιφή. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί για 2-3 λεπτά. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το κορν φλάουρ κι ένα ένα τα αβγά.  Τελειώστε με το γιαούρτι και τις μπανάνες.  Χτυπήστε μέψρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώστε στη βάση των μπισκότων το μείγμα του τυριού.  Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160 οC για 40-45 λεπτά.  Το κέντρο θα πρέπει να κουνιέται λίγο.  Αφήστε το cheececake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για να μη σπάσει η επιφάνεια του.

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες. Σερβίρετε με τις σως καραμέλας και σοκολάτας!
 

Πηγή: etsygreekstreetteam

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο