Μους Μασκαρπόνε με φράουλες

Μους Μασκαρπόνε με φράουλες

Οι Ιταλοί αγαπούν τα επιδόρπια με τυρί και ειδικά με το mascarpone. Η Μους αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, ειδικά τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους.

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή δύο φλιτζάνια ανθότυρο
  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί φρουτώδες
  • 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φρούτων

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο κρασί.

Το βράζουμε για 2 λεπτά σ' ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα.

Αφήνουμε τη μους για 4 ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε τις φράουλες σε φετούλες και τις μοιράζουμε στα μπολ.

Βάζουμε από πάνω από 2 κουταλιές μους και τέλος γαρνίρουμε με λίγες φράουλες ακόμα.

Πηγή: lovecooking.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο