Υλικά

  • 1 κιλό μπανάνες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλ του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις μπανάνες και χτυπήστε τις στο multi με το χυμό λεμονιού για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη και βάλτε το να βράσει. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, προσθέστε τον πολτό μπανάνας και ανακατέψτε καλά. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας, κατεβάστε από τη φωτιά και βάλτε το για λίγο να στην κατάψυξη.

Όταν κρυσταλλιάσει, βγάλτε το, ανακατέψτε το με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα ξαναβάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως! Η γρανίτα σας είναι έτοιμη!