Υλιικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
  • 1+1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • λίγο μαστίχα σκόνη
  • βούτυρο

για το σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο και απλώνουμε μέσα το παχύρρευστο μείγμα. Ραντίζουμε με το βούτυρο και ψήνουμε το σάμαλι στους 180 βαθμούς Κελσίου , μέχρι να ροδίσει. 

Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί,χωρίς να τα ανακατέψουμε. Μόλις αφρίσει , είναι έτοιμο. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο και το βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο. 

Όταν κρυώσει λίγο,το σιροπιάζουμε. 

ΤΙΡ:Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.