Κυριακάτικο μπανόφι

Κυριακάτικο μπανόφι

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (ή τύπου Digestive)
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (40%)
  • 3 μεσαίες μπανάνες
  • Λίγο γάλα
  • Σοκολάτα κουβερτούρα στο τρίφτη


Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, βουτάμε τα δύο κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος, ενώ το νερό πρέπει να τα σκεπάζει οπωσδήποτε! Έπειτα, χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περισσότερο από 2 ώρες. Στη συνέχεια, τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε για αρκετή ώρα έως ότου είμαστε σίγουροι ότι κρύωσαν.

Σε βαθύ πιατάκι βάζουμε γάλα και βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα τα, μουσκεύοντας τα. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε σειρές, στο πάτο ενός πυρέξ και αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, ισιώνοντας το με σπάτουλα. Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες, τις βάζουμε σε σειρά πάνω στη καραμέλα, ενώ απλώνουμε στο τέλος μπόλικη σαντιγί που έχουμε φτιάξει «χτυπώντας» τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ.

Πριν βάλουμε το μπανόφι στο ψυγείο για «δέσει», κάποιες ώρες, το πασπαλίζουμε με είτε με τριμμένη σοκολάτα είτε με κερασάκια και κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: kour

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο