Cheesecake με ελληνικό γιαούρτι

Cheesecake με ελληνικό γιαούρτι

Υλικά

  •  2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (απλό, 2%)
  • 2 πακέτα με τυρί κρέμα μαλακή
  • 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 6 μεγάλα αυγά,συν 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο για το τηγάνι

για την κρούστα

  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 16 crackers, θρυμματισμένα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Βούτυρο

για τη σάλτσα βατόμουρο

  • 2 φλιτζάνια βατόμουρα ή φράουλες
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ζελατίνη
  • 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση

για την κρούστα

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε την κρέμα τυριού σε κύβους και το αφήνουμε στην άκρη, ενώ κάνουμε την κρούστα. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε μαζί τα crackers, τη ζάχαρη, και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το στο κάτω μέρος ενός τηγανιού.Ψήνουμε για 12-13 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει, πάνω σε μια σχάρα.

Σερβίρετε το με κόκκινη σάλτσα από μούρα ή φράουλα.  

για το cheesecake

Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 260. Στο μπολ ενός μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε ξανά. Να είστε σίγουροι ότι δεν έχει μείνει ζύμη στις πλευρές του μπολ.

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ελληνικό γιαούρτι και τη βανίλια. Χτυπήστε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τους κρόκους, και χτυπήστε ξανά.   Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, δύο κάθε φορά, αναμειγνύοντας συνεχώς. Αφού προστεθούν όλα, αναμείξτε το για 1 λεπτό.  

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής –να είστε προσεκτικοί για να μην διαταραχθεί η κρούστα ενώ βουρτσίζετε τα εσωτερικά τοιχώματα του σκεύους με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου, αλλά μετά από 10 λεπτά χαμηλώστε τη φωτιά στους 200.

Αφήστε το να ψήνεται για περίπου 1 1/2 ώρα ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του cheesecake είναι 150 (χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο). Αφήστε το cheesecake δροσερό σε μία επιφάνεια, αλλά όχι πάνω από το φούρνο, για 5 λεπτά και στη συνέχεια, περάστε ένα μαχαίρι γύρω, στις άκρες του. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει επιπλέον 2 1/2 ώρες και στη συνέχεια τυλίξτε το σφιχτά με ένα περιτύλιγμα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έως και 3 ημέρες.

για τη σάλτσα μούρο

Μαγειρεύετε τα μούρα(ή φράουλες) και τη μαύρη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σπάζοντας όσα πρέπει, περιστασιακά. Μαγειρεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά, και στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τη θερμότητα. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, αφαιρούμε τους σπόρους, πατώντας το μείγμα με μια λαστιχένια σπάτουλα. Τοποθετήστε το πίσω στην κατσαρόλα. Πασπαλίστε τη ζελατίνα πάνω από το νερό και αφήστε το να καθίσει για 3 λεπτά. Ανακατεύετε τη σάλτσα μούρων και την αφήνετε να καθίσει για 2 ώρες. Χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα, πριν την περιχύσετε

 

Πηγή: oisyntagesmou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο