Τάρτα banoffee στην πιο λαχταριστή έκδοση!

Τάρτα banoffee στην πιο λαχταριστή έκδοση!

Υλικά

για τη βάση

  • 100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive τριμμένα

για τη γέμιση

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

για τη διακόσμηση

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • Σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Για τη βάση: Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λειωμένο βούτυρο, σε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 20εκ. Πατήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, για να απλωθούν και να καλύψουν τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Βυθίστε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να βράσει για 3 ώρες. (Το νερό πρέπει συνέχεια να σκεπάζει την κονσέρβα, που σημαίνει, ότι σε όλο αυτό το διάστημα ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό). Βγάλτε με προσοχή την κονσέρβα από τη κατσαρόλα για να μη καείτε και αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας, να κρυώσει.

Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τες σε λεπτές ροδέλες και στρώστε τες πάνω στα μπισκότα.

Ανοίξτε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, που έχει γίνει πλέον καραμέλα και απλώστε τη με μια σπάτουλα πάνω στις μπανάνες. Στρώστε τη καλά-καλά με ένα κουτάλι και βάλτε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο, για 20 λεπτά.

Για τη διακόσμηση: Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Απλώστε τη πάνω στη καραμέλα.Πασπαλίσετε τη τάρτα με λίγη σκόνη κακάο.

Σημ: Αντί για κακάο, μπορείτε να διακοσμήσετε τη τάρτα με ξύσμα σοκολάτας, με  σιρόπι σοκολάτας και για πιο...άρρωστη γεύση... με φουντούκια πραλίνα.
Φουντούκια πραλίνα

  • 100γραμμ. φουντούκια
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • Λαδόκολλα

Εκτέλεση
Βάλτε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι να καβουρντιστούν. Βγάλτε τα σε ένα μπολ και βάλτε στο τηγανάκι που ήδη καίει, τη ζάχαρη.
Χαμηλώστε τη φωτιά για να προλάβει να λειώσει η ζάχαρη και όταν πάρει μελί σκούρο χρώμα, ρίξτε μέσα τα φουντούκια. Ανακατέψτε τα καλά και αδειάστε τα πάνω σε μια λαδόκολλα για να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τελείως, σπάστε τα και πασπαλίστε τη τάρτα.
 

Πηγή: mytaste

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο