Καλοκαιρινή τάρτα μπισκότου με πραλίνα φουντουκιού

Καλοκαιρινή τάρτα μπισκότου με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο soft λιωμένο
  • 300 γρ. μπισκότα βανίλιας τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

για τη γέμιση

  • 200 γρ. βούτυρο soft
  • 550 γρ. κρέμα τυριού
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι τρούφα
  • 4 σφηνάκια λικέρ Καλούα
  • Λίγη έτοιμη χτυπημένη σαντιγί για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο soft βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα βανίλιας και ζυμώνουμε καλά.

Σε ένα ρηχό ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 26-28 εκατοστά και ύψος 6-8 εκατοστά. Ρίχνουμε τη ζύμη της βάσης μέσα στο τσέρκι, την πιέζουμε και την απλώνουμε καλά μέσα στο τσέρκι και στα πλαϊνά.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το soft  βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και αρωματίζουμε με το λικέρ Καλούα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία πλαστική σπάτουλα έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί και ρευστοποιηθεί ελαφρά.

Γεμίζουμε το τσέρκι μας με το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Τοποθετούμε σε πιατέλα το τσέρκι μας και ξεφορμάρουμε.

Γαρνίρουμε με ροζέτες από την έτοιμη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο