Σπιτικό σιροπιαστό γιαουρτογλυκό ταψιού!

Σπιτικό σιροπιαστό γιαουρτογλυκό  ταψιού!

Η συνταγή που είναι από τα πιο λαχταριστά γιαουρτογλυκά, εξαιρετικό κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλικά

  • 2 γιαούρτια (μικρά κεσεδάκια - όχι στραγγισμένα)
  • 10 αυγά
  • 1 πιάτο βαθύ καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 χαρτί γαρύφαλλα
  • 1 χαρτί κανέλα
  • 1 κουτί σόδα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 500 - 600 γραμ. αλεύρι
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

για το σιρόπι

  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • ισό λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα γιαούρτια με τη ζάχαρη.

Σε άλλο μέρος χωριστά, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στα γιαούρτια. Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο κοπανισμένα καλά και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ. Τα χτυπάμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο και τα δουλεύουμε καλά. Γυρίζουμε το μίγμα σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς.

Το δοκιμάζουμε με το μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, έχει ψηθεί.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κιλά ζάχαρη με 5 ποτήρια νερό και το χυμό μισού λεμονιού να βράσει και να γίνει σιρόπι όχι πολύ δεμένο.

Το ρίχνουμε καυτό στο κρύο γλυκό, που το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, για να απορροφήσει το σιρόπι.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο