Ξεπετο-μηλόπιτα

Ξεπετο-μηλόπιτα

Υλικά

για την ζύμη

  • Αυγά 4 τεμ
  • Ζάχαρη 3/4 ποτήρι νερού
  • Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Βανίλια 3 τεμ σε σκόνη
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Κανέλα 1 πρέζα

για την γέμιση

  • Μήλα 3-4 τεμ
  • Αμύγδαλα 150 γρ ή καρύδια ή φουντούκια χοντροκομμένα
  • Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Φυτικό βούτυρο πλάκα 1/2 πλάκα
  • Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού

Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, την κανέλα,το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Λιώνουμε την πλάκα φυτικού βουτύρου μαζί με το 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη και το απλώνουμε σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί , να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα.Πασπαλίζουμε με ένα μέρος από τα χοντροκομμένα αμύγδαλα (καρύδια ή φουντούκια),πασπαλίζουμε και με λίγο κανέλα.

Καθαρίζουμε τα μήλα,βγάζουμε τα κουκούτσια,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του ταψιού πάνω από το βούτυρο και τα αμύγδαλα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα πάλι και με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Απλώνουμε την ζύμη να πάει παντού ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε το κάτω να έρθει πάνω κι είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε.

* Δεν χρειάζεται ψυγείο για να συντηρηθεί.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο